latinica  ћирилица
19/12/2018 |  14:31 | Аутор: СРНА

Сутра велика конференција Владимира Путина

Велика конференција за новинаре предсједника Руске Федерације Владимира Путина биће одржана сутра у Москви, а за тај догађај акредитовано је више од 1.700 новинара, преносе руски медији.
Владимир Путин (Фото: Tass) -
Владимир Путин (Фото: Tass)

Конференција ће почети у 10.00 часова по средњоевропском времену, а ријеч је о 14. догађају у овом формату за који влада велико интересовање.

Акредитовани су новинари из федералних, регионалних и страних медија.

У току су, како се наводи, посљедње припреме за конференцију која ће бити одржана у вишефункционалном Свјетском трговинском центру.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је за НТВ да се Путин три дана припрема за ову конференцију, али да она не утиче на предсједникове свакодневне обавезе.

Он је додао да је циљ конференције да се искористи максимално присуство медија како би до људи дошао став руског предсједника и његова оцјена ситуација са којима се Русија суочава.

Повод за прву Путинову конференцију, 2001. године, био је велики број захтјева за интервју са руским предсједником, преноси ТАСС.

Најкраћа конференција била је 2001. године и трајала је један час и 35 минута, а најдужа је одржана 2008. године - четири часа и 40 минута.

На првој великој конференцији, 2001. године, било је акредитовано око 500 новинара, а 2017. године 1.640, што је био рекордан број.

Прве конференције одржаване су у Кремљу, а касније су због већег броја мјеста пребачене у Свјетски трговински центар у Москви.