latinica  ћирилица
19/12/2018 |  17:24 ⇒ 17:38 | Аутор: СРНА

Конституисање комисије за припрему избора Савјета министара 28. децембра

Конститутивна сједница парламентарне комисије за припрему избора Савјета министара заказана је за петак, 28. децембар, саопштено је данас из Парламентарне скупштине БиХ.
Сарајево - Фото: РТРС
СарајевоФото: РТРС

На дневном реду сједнице су избор предсједавајућег, првог и другог замјеника комисије, у којој, према Пословнику Представичког дома Парламентарне скупштине БиХ, имају све странке заступљене у овом дому.

Предсједништво БиХ још није доставило парламенту приједлог кандидата за предсједавајућег Савјета министара иако су у вези са овим питањем спроведене консултације са парламентарним странкама.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да не зна зашто су Бошњаци одлучили да се сачека са именовањем кандидата за предсједавајућег Савјета министара, наводећи да је без консензуса ово питање тешко ријешити и да се због тога мора сачекати.

- Нико не спори да то буде Србин и да то буде Зоран Тегелтија, али бошњачки члан Предсједништва /Шефик Џаферовић/ сматра да треба још сачекати, не знам ни ја шта. Морам да се навикнем на ту праксу сталних ишчекивања, чекања, немогућности да иде све брзо - рекао је Додик.

Подсјећајући да је као предсједавајући Предсједништва БиХ покренуо консултације како би био именован кандидат за предсједавајућег Савјета министара, Додик је упозорио да истичу рокови у којима Предсједништво то треба да уради.

Прва радна сједница новог сазива Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ заказана је за 17. јануар.