latinica  ћирилица
20/12/2018 |  13:03 ⇒ 13:42 | Аутор: РТРС

Студентима Правног факултета представљен порески систем Српске

Пореску управу Републике Српске у Бањалуци данас је посјетило тридестак студената Правног факултета бањалучког Универзитета, који су упознати о пословном процесу ове институције.
Студенти бањалучког Правног факултета у Пореској управи Бања Лука - Фото: РТРС
Студенти бањалучког Правног факултета у Пореској управи Бања ЛукаФото: РТРС

Студенти су упознати о пореским прописима, формирању и начину рада Пореске управе Републике Српске, са пореским системом Српске, односно постојећим порезима, поступцима, условима и начину плаћања пореских обавеза, те правима и обавезама пореских обвезника, саопштено је из Пореске управе Српске.

Представљен је и начин функционисања Јединственог система регистрације, контроле и наплате доприноса, те процес фискализације, те организација Пореске управе Републике Српске.

Из Пореске управе наводе да су студенти данас показали велико интересовање за област пореза, учествовали активно у дискусијама и тражили одговоре на питања која су их посебно занимала.

Посјета студената Правног факултета Универзитета у Бањалуци Пореској управи Српске је наставак активност Пореске управе на едукацији младих широм Српске, јер су у току и едукације ученика средњих школа, а све с циљем да им се представи важност плаћања пореза, те значај пореског система, као и користи које из тога произилазе.

"Циљ је да млади, као будући порески обвезници, стекну знања и схвате значај и предности редовног плаћања пореских обавеза", наводи се у саопштењу.

Из ове институције наводе да ће наставити едукацију младих, као кључног сегмента у промјени начина размишљања у овој области и то кроз посјете образовним установама или посјете ученика Пореској управи Републике Српске.

Пореска управа Републике Српске овим активностима настоји да утиче на свијест грађана, од најмлађих до најстаријих, да се плаћањем пореза јача Република Српска у свим сегментима.