latinica  ћирилица
04/01/2019 |  21:08 ⇒ 21:11 | Аутор: Независне

Бањалучка филхармонија 14. јануара у Банском двору

Симфонијски оркестар Бањалучке филхармоније ће 14. јануара, с почетком у 12 часова, већ осми пут извести свој новогодишњи концерт у великој концертној дворани Културног центра Бански двор.
Бањалучка филхармонија   (архив) - Фото: СРНА
Бањалучка филхармонија (архив)Фото: СРНА

- Диригент нашег оркестра ове године ће бити стални диригент Српског народног позоришта из Новог Сада маестро Александар Којић, а солисткиње познате бањалучке оперске умјетнице са сјајним европским и регионалним каријерама Дуња Симић и Маја Манојловић - рекао је Иван Оташевић, директор Бањалучке филхармоније.

На програму ће бити композиције најљепшег новогодишњег репертоара, састављеног од дјела умјетничке, популарне, али и забавне музике.

Концерт ће директно преносити Радио-телевизија Републике Српске.

- Са овако конципираним програмом који обухвата широку лепезу умјетничких жанрова, квалитетним диригентом и сјајним солисткињама, ми смо се потрудили да публици обезбиједимо, као и сваке године, врхунски доживљај и право уживање у врхунској музици, коју изводимо с пуно ентузијазма - истакао је Оташевић.

Директор Бањалучке филхармоније је нагласио да је заинтересованост за овај концерт огромна, али да су капацитети концертне дворане само око 350 сједишта.

Све професионалне жеље и амбиције Бањалучке филхармоније које гаји од почетка рада 2010. године, по ријечима Оташевића, остале су исте и генеришу потребу за оснивањем јавне установе, која би представљала прву и једину јавну установу културе из сегмента музичке умјетности у Републици Српској.

У организацији Бањалучке филхармоније бесплатне улазнице биће дистрибуиране 10. и 11. јануара, од 17 до 20 часова, на инфо-пулту у Културном центру.

Буџет за концерт обезбјеђују Министарство просвјете и културе Републике Српске и град Бањалука.