latinica  ћирилица
05/01/2019 |  13:24 | Аутор: СРНА

Због блокаде америчке Владе нема коментара на информације о Драгичевићу

Из америчке Амбасаде у БиХ рекли су Срни да, због дјелимичне блокаде Владе у Вашингтону, нису у могућности да коментаришу информације које је објавио портал "Дневно.ба" да су стране тајне службе пребациле Давора Драгичевића у једну земљу региона по налогу одлазећег америчког амбасадора у БиХ Морин Кормак.
Амбасада САД у БиХ - Фото: илустрација
Амбасада САД у БиХФото: илустрација

У америчкој Амбасади у Сарајеву кажу да, с обзиром на ситуцију која је настала блокадом Владе САД, нису у могућности да одговарају на било какве упите новинара.

Портал "Дневно.ба" објавио је, позивајући се на сазнања из обавјештајних кругова, да је Давор Драгичевић по налогу Кормакове у ноћи између 30. и 31. децембра од стране страних тајних служби, који су те ноћ боравили у Бањалуци, хитно из тог града пребачен у Сарајево, одакле је даље, по налогу америчког амбасадора, пребачен у једну земљу региона.

Према сазнањима портала "Дневно.ба", у Бањалуци је 30. децембра, у ноћи одржавања протеста, усљед којих су избили немири, боравило неколико страних западних обавјештајних служби, које су требало да пруже логистичку и сваку другу подршку члановима групе "Правда за Давида" у заузимању и насилном свргавању највиших представника власти у Републици Српској.

Портал подсјећа да се прије шест мјесеци у Амбасади САД у Сарајеву Кормакова састала са Давором Драгичевићем, истичући да се не зна о чему су разговарали, али да је евидентно да су након тог сусрета протести у Бањалуци били све учесталији, а институције Српске /МУП/ на удару свјетских медија, без иједнога доказа, окривљене за смрт Давида Драгичевића.

До дјелимичне блокаде Владе САД, односно прекида финансирања државних служби, дошло је због спора републиканаца и демократа у Конгресу ради финансирање изградње зида на граници са Мексиком којег је током предизборне кампање обећао предсједник Доналд Трамп.