latinica  ћирилица
06/01/2019 |  09:20 ⇒ 21:57 | Аутор: РТРС

Додик: Српска синоним за слободу, а Србија синоним за живот

У Београду је одржана прес конференција предсједавајућег Предсједиштва БиХ Милорада Додика и предсједника Србије Александра Вучића.

Додик је рекао да је захвалан предсједнику Србије на окупљању Срба из региона и разговорима не само у свечарском расположењу него и проблемима које нас окружују.

Он је додао да су сви представници Срба загледани у Србију, те је захвалио Вучићу што је на Бадњи дан окупио представнике Срба из региона.

"Нема бољег дана од Божића да се окупимо и разговарамо", рекао је Додик.

Додао је да Срби теже очувању мира те да не желе конфликте и неразумијевање.

- Република Српска је синоним за слободу, а Србија је синоним за живот - поручио је Додик.

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је данас саслушао представнике Срба из региона са каквим проблемима се суочавају, те да је карактеристика састанка да су сви јасно ставили до знања да је мир и стабилност од приоритетног значаја.

Предсједницa Републике Српске Жељка Цвијановић и предсједавајући Предсједиштва БиХ Милорад Додик у Београду са предсједником Србије Александром Вучићем обиљежавају Бадњи дан, којим се најављује најрадоснији хришћански празник Божић.
 
Предсједник Србије Александар Вучић јутрос је, у присуству представника Срба из региона, унио бадњак у зграду Генералног секретаријата предсједника Републике у Београду, чиме је почело обиљежавање Бадњег дана.

Уношењу бадњака у зграду Предсједништва присуствовла је и премијерка Србије Ана Брнабић, предсједник Српског народног вијећа у Хрватској Милорад Пуповац, предсједник Демократске партије Срба у Македонији и посланик у Собрању Иван Стоилковић, предсједници Нове српске демократије Андрија Мандић и Демократске народне партије Црне Горе Милан Кнежевић, као и посланик "Уједињене Црне Горе" у црногорском парламенту Горан Даниловић.

Комплетно обраћање Вучића и Додика можете погледати овдје.