latinica  ћирилица
06/01/2019 |  11:20 | Аутор: РТС

Јокић се зауставио на 39 поена (ВИДЕО)

Предовођени расположеним Николом Јокићем Денвер нагетси савладали су екипу Шарлота резултатом 123:110, а српски ас је меч завршио са чак 39 поена. Бјелица и Богдановић запажени у поразу Сакрамента од шампиона у мечу са 41 постигнутом "тројком".
Никола Јокић - Фото: ТАНЈУГ
Никола ЈокићФото: ТАНЈУГ

Јокић је од старта био расположен за игру и на крају је меч завршио са сјајним учинком - 39 поена, 12 скокова, 6 асистенција, 3 украдене лопте и једна блокада за 35 минута у игри.

Најбоље су га од саиграча пратили Пол Милсап са 18 и Гери Херис са 17 поена.

Код гостију из Сјеверне Каролине најбољи Кемба Вокер са 20 поена, док је трио Биомбо-Монк-Вилијамс убацио по 16.

Прве три четвртине меча протекле су у изједначеној борби, иако су углавном Нагетси имали предност од пар поена. Пресудна је била посљедња дионица, када је екипа из Колорада заиграла знатно агресивније и полетније и погодила скоро све што је шутнула споља.

То је Денверу био пети узастопни тријумф, укупно 26. у сезони, што их чини најбољим тимом на Западу НБА лиге.

У истој конференцији свој меч играла су још двојица Срба али су доживили пораз - Голден Стејт вориорси били су бољи од домаћих Сакраменто кингса са 127:123.

Овај меч остаће упамћен бар неко вријеме као дуел у којем је постављен рекорд НБА лиге у броју убачених тројки - 41!

Бјелици је један скок недостајао за дабл-дабл учинак: девет их је имао уз 12 поена, три украдене лопте и две асистенције за 31 минут у игри.

Добро вече имао је и Богдановић, који је за 35 минута на паркету убацио 17 поена, ухватио 6 лопти и подијелио 7 асистенција, уз три крађе.

Најефикаснији "краљ" био је Хилд са 32 поена од чега осам убачених шутева за три поена, док је на другој страни још расположенији био Стеф Кари са чак 42 поена и десет тројки!