latinica  ћирилица
07/01/2019 |  10:04 ⇒ 10:04 | Аутор: СРНА

Патријарх Кирил: Божић је добар разлог за пружање љубави, бриге и пажње

Божић је добар разлог за пружање љубави, бриге и пажње људима у вашем окружењу, рекао је патријарх московски и цијеле Русије Кирил поводом Божића.
Патријарх Кирил (Фото: rs.sputniknews.com/) -
Патријарх Кирил (Фото: rs.sputniknews.com/)

Он је у телевизијском обраћању поводом једног од највећих празника код православних хришћана рекао да постоје и други људи којима је потребна подршка.

"Мора да постоји неко осим вас коме је потребна ваша подршка. Божић је сјајна прилика да покажете најбоље људске квалитете и људима поклоните радост и љубав", истакао је Кирил.

Руски патријарх нагласио је да чак и мала дјела чине овај свијет љубазнијим и свјетлијим, те да их свако може учинити, јер је Бог уз људе.

Кирил је подсјетио да се друштво одувијек градило на принципима подјеле и позвао на супротстављање таквом "грешном аспекту", пренио је ТАСС.

"Људско друштво одувијек се градило на принципима подјеле: срећни и несрећни, паметни и ограничени, богати и сиромашни. Ова листа могла би да буде дуга", изјавио је Кирил.

Поглавар руске цркве напомиње да је Исусу Христу свака особа подједнако важна, без обзира на зараду и друштвени статус, и да Христос својим рођењем у штали, гдје поред животиња добија скромне поклоне сиромашних пастира и краљевске поклоне од мудраца са истока, показује да материјални услови нису важни Богу.

"Нека вас Божић инспирише да чините добра дијела и нека уз вас буду благослов рођеног Спаситеља и нека вам помогне у животу. Нека вас Бог чува", додао је Кирил.