latinica  ћирилица
08/01/2019 |  08:27 ⇒ 12:50 | Аутор: СРНА

МУП апелује: Дан Републике прославити достојанствено и у миру

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске позвали су грађане да 9. јануар - Дан Републике прославе достојанствено и у миру, као и да дођу у Бањалуку на свечано обиљежавање овог празника.
Бања Лука: Дефиле - Фото: РТРС
Бања Лука: ДефилеФото: РТРС

МУП Српске предузима појачане мјере ради одржавања повољног стања безбједности у предстојећем периоду, саопштено је из овог министарства.

Грађанима који буду жељели да прате свечани дефиле савјетује се да поштују наредбе полицијских службеника на терену и да не носе пиротехничка средства и остале опасне предмете.

Из МУП-а грађанима савјетују и да, због лакшег кретања и избјегавања стварања гужве, не носе руксаке и торбе и да код себе имају неки идентификациони документ.

Представнике медијских кућа, остале субјекте и грађане подсјећају да је 9. јануара на подручју Бањалуке забрањена употреба дронова ради безбједности учесника.

Из МУП-а напомињу да представници медијских кућа, који су се акредитовали за праћење свих догађаја поводом прославе Дана Републике, треба да јасно истакну акредитацију без које неће моћи да уђу у Спортску дворану "Борик".

Представници медија обавезни су да поштују наредбе полицијских службеника на терену, наводи се у саопштењу.