latinica  ћирилица
08/01/2019 |  09:11 | Аутор: ТАНЈУГ

Звезда на тешком гостовању у Малаги

Кошаркаше Црвене звезде у Малаги од 20.45 часова очекује један од дербија другог кола ТОП 16 фазе Еврокупа против Уникахе.
Црвена звезда - Будућност (Фото: ABA leaguu/Buducnost Voli) -
Црвена звезда - Будућност (Фото: ABA leaguu/Buducnost Voli)

У првој утакмици групе Г, Црвена звезда је савладала Лимож, док је Уникаха у шпанском дербију поражена у Валенсији. Уникаха је тим који није изгубио утакмицу у овом такмичењу на свом терену, и убацују 90 поена по мечу у просјеку.

Тренер Црвене звезде Милан Томић рекао је да је гостовање Уникахи у Еврокупу велики изазов, али вјерује у квалитет свог тима.

"Очекује нас велики противник, један од фаворита за освајање Еврокупа и то на њиховом терену. Знамо каква је атмосфера, оно што морамо да урадимо је да исконтролишемо утакмицу, њен ритам, да не дозвољавамо контранападе. Ако то будемо спровели, имамо велике шансе да добијемо утакмицу. Уникаха је евролигашка екипа са искусним играчима, знају да играју те утакмице, а ми смо као тим јаки и можемо да одговоримо на то искуство", рекао је Томић.

Утамица 2. кола Топ 16 фазе Еврокупа Уникаха - Црвена звезда игра се од 20.45 у Малаги. "Црвено-бијеле" у наредних осам дана очекују још двије гостујуће утакмице, против Игокее у Лакаташима (12.јануар) и против Валенсије (16.јанауар).