latinica  ћирилица
08/01/2019 |  10:09 | Аутор: Спортски журнал

Крстајић враћа Миливојевића у репрезентацију?

Лука Миливојевић требао би да се врати у репрезентацију за пријатељски меч против Њемачке и старт квалификација за Европско првенство против Португалије.
Лука Миливојевић - Фото: Getty Images
Лука МиливојевићФото: Getty Images

Капитен фудбалера Кристал Паласа Лука Миливојевић добиће позив селектора репрезентације Србије Младена Крстајића за пријатељски меч против Њемачке и старт квалификација за Европско првенство против Португалије, преноси Спортски журнал.

Такав епилог најавиле су и Крстајићеве ријечи, али и предсједника Фудбалског савеза Србије Славише Кокезе, па се очекује да се ријеши сукоб на релацији селектор - Миливојевић започет на Мундијалу у Русији.

Тада је Миливојевић имао много замјерки на тактику Крстајића одмах након дуела са Швајцарском (1:2), касније је и све чешће јавно изражавао незадовољство, пропустио и комплетну Лигу нација, али је селектор понављао да му не замјера и да ће га позвати када дође право вријеме, иако је везиста био оптужен за покушај пуча.

У новој години, гдје Србију чека велики задатак да се пласира на ЕУРО послије двије деценије, први човек ФШ Славиша Кокеза сматра да је вријеме да Миливојевић поново обуче дрес "орлова".

"У овом случају нико није 100 одсто у праву. Било је емотивних реакција са обје стране, али мислим да Лука Миливојевић нема право да не игра за Србију, исто као што селектор нема право да га не позове у национални тим", рекао је Кокеза за Журнал.

Србија гостује Њемачкој у Волфсбургу 20. марта, а пет дана касније игра у Лисабону против актуелног шампиона Европе на старту квалификација.