latinica  ћирилица
08/01/2019 |  13:01 ⇒ 15:15 | Аутор: СРНА

Енглези ћуте на питања о Роберту Корту

Из Амбасаде Велике Британије у БиХ још нису одговорили на питања о шефу енглеске обавјештајне службе /СИС/ Роберту Корту која им је Срна прослиједила још прошле седмице.
Амбасада Велике Британије у БиХ - Фото: klix.ba
Амбасада Велике Британије у БиХФото: klix.ba

Медији су крајем прошле године објавили да је Роберт Корт шеф енглеске обавјештајне службе у Сарајеву, чије је представништво поново отворено у БиХ марта 2018. године, те да је укључен у рушење Републике Српске и преко покрета "Правда за Давида".

Питања на која из британске амбасаде нису одговорили односе се на њихова сазнања о Роберту Корту, као и на то да ли је тачно да је Корт шеф енглеске обавјештајне службе СИС и да се налази у Сарајеву.

Срна није добила одговор ни на питање када је Корт стигао у Сарајево, који су разлози његовог доласка и како у амбасади коментаришу информације да је он укључен у рушење Републике Српске преко покрета "Правда за Давида".

Једно од питања на која није стигао одговор је било и да ли у британској амбасади знају гдје се налази Давор Драгичевић.

Из Амбасаде Велике Британије у БиХ 1. јануара је саопштено да се Драгичевић не налази у тој амбасади и да Велика Британија није повезана са организацијом протеста у Бањалуци.

Медији су објавили, позивајући се на дипломатске изворе, да се отац страдалог младића Давида, Давор Драгичевић, за којим је полиција Републике Српске расписала потрагу након нереда почињених током протестне шетње одржане 30. децембра у Бањалуци, налази у Амбасади Велике Британије у БиХ.

Полицијска управа Бањалука покренула је 31. децембра прошле године потрагу за шест лица због нереда почињених након протестног окупљања на Тргу Крајине у Бањалуци која је одржана у организацији групе "Правда за Давида".

Полиција је након нереда ухапсила неколико лица, док су неки од изгредника побјегли а међу онима који су избјегли хапшење је и Давор Драгичевић.