latinica  ћирилица
08/01/2019 |  13:36 ⇒ 14:46 | Аутор: РТРС

СНСД Бијељина подијелио грађанима заставе Српске

Чланови Градског одбора СНСД-а подијелили су данас грађанима Бијељине заставе Републике Српске и уочи Дана Републике указали на значај очувања Српске и поштовања и истицања њених симбола.
СНСД Бијељина подијелио грађанима заставе Српске - Фото: РТРС
СНСД Бијељина подијелио грађанима заставе СрпскеФото: РТРС

"Сви грађани Републике Српске, нарочито млади, треба да буду свјесни значаја постојања Српске за наш национални идентитет. Треба да вјерујемо у Српску, да будемо поносни на своју Републику и да свако лично ради на њеном јачању", поручио је предсједник Градског одбора Младих социјалдемократа у Бијељини Горан Јањић.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бијељина Недељко Ћорић рекао је да је 9. јануар најважнији датум за постојање Републике Српске и оцијенио да је она данас јака, стабилна и суверена. Он је навео да се Дан Републике у Српској слави са љубављу, у миру и достојанствено, уз поруке љубави и према другим народима и државама.

Млади чланови СНСД-а у Бијељини су уочи Дана Републике дијелили суграђанима заставе Српске, беџеве са грбом Републике, као и колаче украшене симболима Републике Српске. Циљ уличне акције на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића јесте и да се јача поштовање и култура истицања обиљежја Републике Српске у свакој прилици, а нарочито на Дан Републике - 9. јануар.