latinica  ћирилица
08/01/2019 |  14:22 ⇒ 14:23 | Аутор: РТС

Вајда: Ђоковић жели календарски Гренд слем

Новак Ђоковић се у великом стилу, након нешто тежег периода, вратио на врх планетарног тениса, али то не значи да пред себе није поставио нове циљеве. Ђоковић сада нишани календарски гренд слем и обарање рекорда Роџера Федерера у броју освојених титула на најважнијим тениским турнирима.

О свему овоме говори Маријан Вајда, тренер најбољег српског и светског тенисера.

„Новак жели да освоји календарски Гренд слем, дакле да освоји сва четири гренд слем турнира у једној години. Такође, разговарамо и о рекорду који држи Роџер Федерер. Швајцарац тренутно има 20 титула, Ђоковић 14. Могуће је све то остварити, али мора напорно да ради и да буде здрав", открива и појашњава Вајда.

Ђоковић је освојио Ролан Гарос 2016. године и тиме је био шампион сва четири Гренд слем турнира, али на њима није био најбољи у истој години. То Ђоковић сада жели да исправи.

Откако је у тим вратио Вајду, Ђоковић је освојио Вимблдон и Ју-Ес опен, а славио је и на мастерсима у Синсинатију и Шангају.

„Нисмо очекивали такав успјех. Када сам поново почео да радим са Новаком, он није био у стању да добија важне мечеве. Знао сам да ће поново бити шампион, само нисам знао када ће се то догодити", закључио је Вајда.