latinica  ћирилица
08/01/2019 |  15:15 | Аутор: СРНА

Марчета: За Србе из Федерације 9. јануар је и њихов дан

Предсједник иницијативног одбора кровне асоцијације Срба Федерације БиХ Миле Марчета рекао је Срни да Срби из Федерације осјећају да је 9. јануар и њихов дан, те да им је Република Српска једини ослонац.
Миле Марчета (фото:javnarasprava.ba) -
Миле Марчета (фото:javnarasprava.ba)

"Иницијативни одбор асоцијације Срба Федерације БиХ честита Дан Републике Српске - 9. јануар, предсједнику Српске, предсједнику Владе, предсједавајућем Предсједништва БиХ, грађанима Српске и свима који живе ван границе Републике Српске, а осјећају да је ово и њихов дан", навео је Марчета.

Он је додао да Срби из Федерације желе да Република Српска буде стабилна и снажна, гдје ће многи радо доћи и гдје ће се стварати услови за улагања и запошљавања, а самим тим и останак младих који су будућност.

"Ми Срби из Федерације осјећамо да је Република Српска и наша Република и зато желимо да ова честитка дође до свих грађана који осјећају да је 9. јануар датум свих Срба, гдје год да живе, јер је Српска ослонац, нада и будућност зато желимо да она буде најбоља", рекао је Марчета.

Он је истакао да су Срби из свих Кантона окренути увијек према Српској и да је сваки успјех Републике Српске и њихов успјех, јер је она ослонац на који увијек могу рачунати.

"Срби из Федерације неће никада заборавити помоћ коју даје Српска и надамо се у будућности политичкој, економској и свакој другој врсти помоћи из Републике Српске", рекао је Марчета.