latinica  ћирилица
09/01/2019 |  07:46 | Аутор: СРНА

Бањалука- Саобраћај обустављен у овим улицама

На подручју Бањалуке данас ће, поводом прославе Дана Републике Српске, бити потпуно обустављен саобраћај у више улица.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Саобраћај је потпуно обустављен од 7.00 часова па све док буде неопходно у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, од раскрснице са Булеваром цара Душана до раскрснице са Алејом Светог Саве; од 10.00 часова док буде потребно у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, од раскрснице са Алејом Светог Саве до раскрснице са Улицом олимпијских побједника, и у Улици Младена Стојановића, од раскрснице са Улицом олимпијских побједника до раскрснице са Улицом Триве Амелице.

Забрана ће бити на снази од 10.00 часова док буде потребно и у Улици олимпијских побједника, од раскрснице са Гундулићевом улицом до раскрснице са Улицом 1. крајишког корпуса, у Алеји Светог Саве, од раскрснице са Улицом владике Платона до раскрснице са Улицом Краља Петра Првог Карађорђевића, и у Улици Вука Караџића, од раскрснице са Улицом краља Петра Првог Карађорђевића до раскрснице са Видовданском улицом.

Саобраћај ће од 12.00 до 17.00 часова бити потпуно обустављен у Алеји Светог Саве, од раскрснице са Гундулићевом улицом до раскрснице са Булеваром српске војске, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На Тргу Крајине од 15.00 часова до поноћи бити потпуно обустављен саобраћај у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, од раскрснице са Улицом Марије Бурсаћ до раскрснице са Улицом Милана Тепића.

За вријеме обуставе саобраћај ће бити преусмјерен алтернативним правцима.

У Бањалуци је забрањен саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 3,5 тоне ради безбједности учесника прославе Дана Републике.

Забрана ће бити на снази од 7.00 до 19.00 часова, а неће важити за теретна возила хитних и комуналних служби и возила акредитована за организацију прославе Дана Републике, саопштио је МУП Републике Српске.

Забрана се неће односити на Булевар војводе Степе Степановића, Булевар војводе Петра Бојовића, Булевар српске војске, улице - Књаза Милоша, Бранка Поповића (источни транзит) и Мањачких устаника, Омладинску, Крајишких бригада (западни транзит).

Са циљем безбједности учесника, 9. јануара на подручју Бањалуке биће забрањена и употреба дронова, без посебног одобрења МУП-а.