latinica  ћирилица
09/01/2019 |  08:50 | Аутор: СРНА

Забрана превоза експлозивних материја

На територији Републике Српске, због обиљежавања Дана Републике, забрањен је превоз експлозивних материја, а на подручју Бањалуке данас ће бити потпуно обустављен саобраћај у више улица и привремено забрањен рад више од стотину угоститељских и других објеката.
АМСРС -
АМСРС

Забрана превоза експлозивних материја трајаће до 6.00 часова сутра, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Саобраћај у Бањалуци потпуно је обустављен од 7.00 часова и биће док буде неопходно у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, од раскрснице са Булеваром цара Душана до раскрснице са Алејом Светог Саве. Од 10.00 часова па док буде потребно саобраћај ће бити обустављен у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, од раскрснице са Алејом Светог Саве до раскрснице са Улицом олимпијских побједника, и у Улици Младена Стојановића, од раскрснице са Улицом олимпијских побједника до раскрснице са Улицом Триве Амелице.

Обустава ће бити на снази од 10.00 часова док буде потребно и у Улици олимпијских побједника, од раскрснице са Гундулићевом улицом до раскрснице са Улицом 1. крајишког корпуса, у Алеји Светог Саве, од раскрснице са Улицом владике Платона до раскрснице са Улицом Краља Петра Првог Карађорђевића, и у Улици Вука Караџића, од раскрснице са Улицом краља Петра Првог Карађорђевића до раскрснице са Видовданском улицом.

Саобраћај ће од 12.00 до 17.00 часова бити потпуно обустављен у Алеји Светог Саве, од раскрснице са Гундулићевом улицом до раскрснице са Булеваром српске војске, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На Тргу Крајине од 15.00 часова до поноћи бити потпуно обустављен саобраћај у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, од раскрснице са Улицом Марије Бурсаћ до раскрснице са Улицом Милана Тепића.

Саобраћај ће током обуставе бити преусмјерен алтернативним правцима.

У Бањалуци ће данас бити забрањен и саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 3,5 тоне ради безбједности учесника прославе Дана Републике.

Забрана ће бити на снази од 7.00 до 19.00 часова, а неће важити за теретна возила хитних и комуналних служби и возила акредитована за организацију прославе Дана Републике, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Забрана се неће односити на Булевар војводе Степе Степановића, Булевар војводе Петра Бојовића, Булевар српске војске, улице - Књаза Милоша, Бранка Поповића /источни транзит/ и Мањачких устаника, Омладинску, Крајишких бригада /западни транзит/.

На подручју Бањалуке биће забрањена и употреба дронова, без посебног одобрења МУП-а.

Из Градске управе саопштено је да се од 10.00 до 18.00 часова привремено забрањује рад угоститељских и других објеката у ужем центру града у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, на Тргу Крајине, у Видовданској улици, Улици бана Милосављевића, Улици владике Платона, Српској улици, на Тргу српских јунака, те у улицама Јеврејска, Гајева и Иве Лоле Рибара.

Забрањен је рад угоститељских и других објеката и на Тргу Републике Српске, у парку "Петар Кочић", те у улицама Марије Бурсаћ, Веселина Маслеше и Краља Алфонса Тринаестог.

Од 9.00 до 18.00 часова, осим ових, привремено је забрањен и рад објеката у Алеји Светог Саве и Гундулићевој улици.