latinica  ћирилица
09/01/2019 |  09:33 ⇒ 09:42 | Аутор: СРНА

ЖРС: Успостављен саобраћај на релацији Добој-Бањалука

Предузеће Жељезнице Републике Српске саопштило је да је успостављен редован жељезнички саобраћај на релацији Добој-Бањалука након што су отклоњене све посљедице налета воза на одрон на прузи који се догодио у у суботу, 5. јануара, када је повријеђен машиновођа који се успјешно опоравља.
Жељезнице Републике Српске - Фото: РТРС
Жељезнице Републике СрпскеФото: РТРС

Саобраћај је успостављен синоћ и пруга је на дијелу између станичних мјеста Сњеготина и Јошавка пуштена у редовно саобраћање за возове.

"Машиновођа Жељезница Републике Српске који је повријеђен усљед ванредног догађаја оперисан је и успјешно се опоравља у Клиничком центру у Бањалуци", наведено је у саопштењу.

ЖРС захваљују путницима и корисницима жељезничких услуга на разумијевању и стрпљењу док су трајали радови на поновном успостављању жељезничког саобраћаја.

Машиновођа путничког воза "Жељезница Републике Српске повријеђен је када је усљед сњежног наноса и одрона дошло до искакања локомотиве и једних путничких кола из шина на дијелу пруге између станичних мјеста Шњеготина и Јошавка, саопштено је раније из ЖРС.

Машиновођа је задобио повреде главе и лица и колима хитне помоћи превезен је у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци, гдје је оперисан, док се једна путница из воза пожалила на нелагоду.

Путнички воз налетио је на велики сњежни нанос и одрон, а стручне екипе Жељезница Републике Српске интензивно су радиле на уклањању одрона чија је количина била већа од 50 метара кубних.