latinica  ћирилица
09/01/2019 |  11:20 ⇒ 11:21 | Аутор: СРНА

Млади поштује прошлост и не заборављају страдале за слободу

Најбољи представници четири бањалучке основне школе данас су, поводом Дана Републике, у Дјечијем позоришту Републике Српске у Бањалуци, извели програм за дјецу о страдању и нади српског народа кроз историју, чија је порука да младост Српске поштује прошлост и не заборавља страдале за слободу Републике.
Програмом у Дјечијем позористу Републике Српске почело обиљежавање Дана Републике Српске - Фото: РТРС
Програмом у Дјечијем позористу Републике Српске почело обиљежавање Дана Републике СрпскеФото: РТРС

Ученици из школа "Иво Андрић", "Бранко Радичевић", "Доситеј Обрадовић" и "Свети Сава" у програму су поменули страдање српског народа у Великом рату, као и славну побједу, те наду која је увијек постојала код Срба када су пролазили голготу.

"Данашња младост Републике Српске свечаним програмом поручује да памти и поштује прошлост, не заборавља све који су страдали за слободу Републике Српске. Наша порука је да је Српска поносна и вјечна и да је никоме не дамо", рекла је Љубинка Драгојевић, члан Одбора за организовање манифестација поводом обиљежавања Дана Републике из Одјељење за образовање, здравство, омладину и спорта града Бањалука.

Директорица Дјечијег позоришта Српске Љиљана Лабовић Маринковић рекла је да су дјеца која учествују у обиљежавању Дана Републике будућност на коју Српска рачуна.

"Ова дјеца рачунају на нас, на све који смо на свој начин допринијели, радом у култури, стварању и очувању Републике. Поносна сам што Дјечије позориште учествује у обиљежавању Дана Републике", нагласила је Лабовићева.