latinica  ћирилица
09/01/2019 |  15:21 | Аутор: СРНА

ЛЕ Пен: Влада искључиви кривац за протесте "жутих прслука"

Лидер француске десничарске партије Национални фронт Марин ле Пен рекла је данас да је француска Влада искључиви кривац за немире и нереде у земљи које су организовали "жути прслуци".

"Влада је једина одговорна и искључиви кривац за ову ситуацију. Она је чак и аутор овог хаоса", рекла је она за радио станицу "Класик".

Она је рекла да, као и већина присталица "жутих прслука", осуђује насиље, али да је француска Влада цијелу ситуацију претворила у "замку".

"Имајући на уму да Влада неће да буде на првој линији фронта, она је послала полицију да то учини умјесто ње, а то је ужасна замка. Ту супротстављате полицију и 'жуте прслуке', чиме само додајете уље на ватру", рекла је она.

Према њеним ријечима, највећи проблем је у томе што је са обје стране француски народ. "Веома често они са обје стране имају исте аспирације и исте бриге", рекла је она.

Протести "жутих прслука" избили су крајем новембра прошле године након најаве повећања цијена горива, али су касније прерасли у шири покрет против политике Владе и растућих трошкова живота, подсјећа "Спутњик".