latinica  ћирилица
09/01/2019 |  16:21 ⇒ 20:14 | Аутор: РТРС

Владан Станишић - успјешни студент који жели да остане у Српској

Поносно и весело Дан Републике Српске славе сви њени становници. Међу њима и Владан Станишић из Бијељине, рођен у години када је створена Република. Млади стручњак из области пољопривреде растао је, школовао се и одлучио да остане у Српској градећи у њој своју будућност.

Растао је Владан упоредо са својом домовином, а израстао је у образованог и успјешног младог човјека. Након средње школе уписао је Пољопривредни факултет, који је завршио као најбољи студент генерације са просјеком 9,35. Каже да је имао и велику подршку институција Српске - Владе и ресорних министарстава као и Фондације "Др Милан Јелић" која функционише у оквиру Министарства науке и технологије.

Након основних, уписао је мастер студије, те врло брзо дошао и до посла - мјеста професора у Пољопривредној и Медицинској школи у Бијељини. Сви његови планови везани су за останак у Републици Српској и њеном јачању.

"Желим да се у Српској остварим на породичном, пословном плану, и то у јакој, модерној, стабилној и развијеној Српској. Ја вјерујем у такву државу и сигуран сам да ћемо доћи до тог степена развоја наше земље", додао је Владан.

Владан је пун оптимизма и вјере у боље сутра, тако да не сумња у младе у Републици Српској.

"Увијек се држим оне старе да на младима свијет остаје и мислим да млади имају и те како перспективу у нашој земљи, само им треба дати мало више простора", рекао је он.

Владан приводи крају други циклус студија са подједнаким успјехом као и на основним. План му је да настави са усавршавањем и у догледно вријеме упише докторске студије.