latinica  ћирилица
09/01/2019 |  16:59 ⇒ 17:05 | Аутор: Б92

Буфон: Пробао сам џоинт, дрогу никада

Легендарни италијански чувар мреже Ђанлуиђи Буфон открио је до сада мало познате детаље из свог живота.

Он је у интервјуу за "Вонити Фер" причао о својим почецима и изазовима са којима се суочавао док је био млад, а открио је и колико још планира да брани.

"Као дијете, имао сам осјећај да сам неуништив. Радио сам шта сам желио. Направио сам поприличан број глупости, али и добијао другу или да се допингујем. Када сам имао 17 година нисам прихватао да ми неко стави пилулу на усне", рекао је голман Пари Сен Жермена.

Открио је и шта је урадио једном приликом, када је био у друштву навијача.

"Најдаље докле сам ишао било је да сам једном повукао неколико димова џоинта. Сјећам се облака дима који је обавијао навијаче, али то није био дим од ватромета и пиротехничких средстава, већ од 200 џоинта упаљених у исто вријеме", каже Ђиђи.

Искусни голман, који је ће 28. јануара напунити 41 годину, каже да има план да брани још годину дана.

"Идеја ми је да уз сагласност клуба, одиграм још једну сезону. Можда је то чудно јер имам 40 година, али некако мислим да имам више снова и амбиција него када сам имао 20 година. Надам се да ћу за десет година и даље бити на ногама".

Бивши голман Јувентуса причао је и о периоду када се борио са депресијом.

"Чини се да тада нико није бринуо о мени, само о фудбалеру којег сам репрезентовао. Сви су причали само о Буфону, али не и о Ђиђију. Најгоре је било када сам имао 25 година, када сам рекао тренеру голмана Ивану Бордону да не могу да браним. Отишао сам и рекао му, 'Ивано, пусти Кјаментија да се загрије и нека брани, нисам у стању да браним'. Осјетио сам напад панике и нисам био у стању да испуним своју обавезу. Да нисам прошао кроз такво искуство, кроз тај тмурни облак који се надвија над многе људе, никад се не бих извукао из свега", признао је бивши чувар мреже Италије.