latinica  ћирилица
10/01/2019 |  11:43 ⇒ 11:43 | Аутор: СРНА

"За Дан Републике полиција професионално обавила посао"

Синдикат радника унутрашњих послова Републике Српске саопштио је данас да је више од 1.000 припадника полиције Српске директно ангажованих на обезбјеђењу обиљежавања Дана Републике и више од 500 припадника који су били дио свечане параде показало врхунско полицијско знање, професионализам и патриотизам.
Дан Републике Српске - Фото: РТРС
Дан Републике СрпскеФото: РТРС

"Улога коју је Полиција Републике Српске имала у обезбјеђењу и обиљежавању 9. јануара била је видљива свим грађанима и институцијама Српске и јасно показала да је полиција темељ безбједности Републике и свих њених грађана и једини гарант њеног очувања и постојања", наводи се у саопштењу.

Синдикат радника унутрашњих послова честитао је и захвалио припадницима Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске за беспријекорно обављен посао припремања, обезбјеђења и обиљежавања Дана Републике.

"Вријеме је да извршна и законодавна власт више поштује и вреднује рад припадника МУП-а и покаже одлучност у позиционирању Полиције Српске у односу на остале категорије запослених. Ово се односи како на запослене у МУП-у, тако и на пензионисане припаднике, који су бранили и стварали Српску", наглашава се у саопштењу.

Овај синдикат очекује да оквирни договори, који су већ постигнути са предсједником Владе Републике Српске и министром унутрашњих послова, у наставку преговора резултирају одређеним повећањем плате полицијским службеницима по овом основу, да би полиција тако бар дјелимично била позиционирана у складу са исправним вредновањем професије, те обимом, природом и тежином послова.