latinica  ћирилица
10/01/2019 |  15:34 ⇒ 17:49 | Аутор: РТРС

Шешлија преузео дужност директора болнице "Србија"

Новоименовани директор болнице "Србија" у Источном Сарајеву Небојша Шешлија данас је и званично преузео ову функцију од досадашњег директора Горана Тодоровића који је недавно поднио оставку.

Шешлија истиче да ће се залагати за убрзање процедура за пресељење у нови објекат, те повећање услуга које болница пружа становницима сарајевско-романијске регије.

Именован на основу одлуке Владе Републике Српске, Шешлија истиче да је свјестан одговорности коју са собом носи дужност директора болнице "Србија", али и јасно наглашава да је спреман да се максимално посвети раду и суочи са свим изазовима.

"Прије свега, сматрам да се морамо посветити и убрзати процедуре приликом пресељења у нови објекат који су становници Источног Сарајева добили захваљујући Влади Републике Српске, а послије тога болница мора да се посвети поврату повјерења пацијената у саму институцију", нагласио је Шешлија.

А затим и настојати повећати услуге које се пружају становницима сарајевско-романијске регије, додаје Шешлија који се досадашњем директору Горану Тодоровићу захвалио на преданом и исцрпном раду. Тодоровић истиче да Шешлији предаје дужност у много бољим условима, него какви су били када је он преузимао функцију.

"У свакој здравственој установи посао менаџера јавне здравствене установе је врло деликатан и човјек који је дошао ће имати тежак посао и ја му желим пуно среће. Посао је тежак, нова болница је ту, биће мало лакше што се тиче услова, опреме, неких других ствари", навео је Тодоровић.

Новоименовани директор нагласио је да ће реално сагледати стање и донијети одлуке с циљем рјешавања тешкоћа у болници чији је укупан дуг око 48 милиона марака.