X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
11/01/2019 |  10:27 ⇒ 13:26 | Извор: СРНА

Састанак Вишковића и Вучића - Србија ће увијек бити снажан ослонац за Српску (ФОТО)

Предсједник Србије Александар Вучић и премијер Републике Српске Радован Вишковић разговарали су у Београду о конкретним заједничким инфраструктурним и енергетским пројектима, те истакли да Србија представља и да ће увијек бити снажан ослонац за Српску.

Вишковић је рекао да се радује садржајној и интензивној сарадњи са Вучићем и Владом Србије, са којом ускоро очекује нову заједничку сједницу, саопштено је из Прес службе предсједника Србије.

Истакао је да је "Вучић први предсједник Србије који је прешао са ријечи на дјела", јер је испунио обећања и помогао изградњу различитих објеката и инфраструктурних пројеката у Републици Српској, али и у Федерацији БиХ.

Вишковић је захвалио на досадашњој помоћи Србије и рекао да се радује сваком њеном успјеху, јер јака Србија представља снажан ослонац за Републику Српску.

Вучић је пожелио Вишковићу много успјеха на одговорној дужности, уз увјерење да ће пожртвовано радити да грађанима Републике Српске обезбиједи напредак и благостање.

Вучић је рекао да ће Србија, као искрен пријатељ и поуздан партнер, увијек бити снажан ослонац Републици Српској.

"Србија ће увек, уз поштовање Дејтонског споразума, помагати различите инфраструктурне и друге пројекте у Републици Српској, као и заједнички рад на неговању наших културних и духовних веза", нагласио је Вучић.

Рекао је да је, због економског просперитета и остварења заједничких планова, најважније сачувати мир и стабилност у Републици Српској и БиХ.

Након састанка са Вучићем, Вишковић се састао са премијерком Србије Аном Брнабић.