latinica  ћирилица
11/01/2019 |  10:35 ⇒ 13:49 | Аутор: СРНА

Вишковић-Брнабић: Одлични односи, опредијељеност за даље јачање сарадње

Предсједник Владе Србије Ана Брнабић и премијер Републике Српске Радован Вишковић заједнички су данас оцијенили на састанку у Београду да су односи Србије и Српске одлични и да су обје стране опредијељене за даље јачање сарадње на свим пољима.
Вишковић - Брнабић - Фото: СРНА
Вишковић - БрнабићФото: СРНА

Брнабићева и Вишковић разговарали су о пројектима изградње хидроелектрана "Фоча" и "Паунци", који су планирани меморандумом о сарадњи у области енергетике и који су значајни за електропривреде Србије и Републике Српске.

На састанку је било ријечи о планираним инфраструктурним пројектима, прије свега о завршетку изградње граничног прелаза Љубовија-Братунац и о даљој динамици изградње ауто-пута у складу са регионалном агендом повезивања.

Од 2014. године до данас Србија издвојила близу 22 милиона евра за подршку и пројекте у Републици Српској, истакнуто је на састанку, саопштено је из Владе Србије након састанка.

Премијери Србије и Српске су разговарали о јачању економске и привредне сарадње и о могућностима организације пословног форума, са учешћем привредника из Србије и Републике Српске.

На састанку је истакнуто да је планирано да заједничка сједница двије владе, 10. по реду, буде у првој половини године.

Брнабићева јеоручила да је јачање сарадње са Републиком Српском истовремено и јачање сарадње са БиХ у интересу мира, стабилности и што бољег повезивања и напретка читавог региона.

Она је навела да су за Српску и Србију у овом тренутку најважнији пројекти у области енергетике и инфраструктуре.

"Србија ће наставити да подржава пројекте у Републици Српској, чији је циљ унапређење квалитета живота свих грађана" , навела је премијер Србије. 

Раније се Вишковић састао са предсједником Србије Александром Вучићем.