latinica  ћирилица
11/01/2019 |  12:55 | Аутор: ТАНЈУГ

Ирена Ивић из Прокупља хероина Милвокија (ВИДЕО)

Ирена Ивић, возач аутобуса у Милвокију, зауставила је возило како би спасила дијете од годину и по дана, преноси Си-Ен-Ен.
Ирена Ивић прима награду локалних власти - Фото: РТС
Ирена Ивић прима награду локалних властиФото: РТС

Дијете је само, по хладноћи, лутало улицама Милвокија, док га Ивићева није угладала.

"Ивићева је возила ауто-путем на надвожњаку када је видјела босоного дијете у црвеној бенкици, са пеленом, како се креће ка раскрсници", објаснио је портпарол транзитног система у округу Милвоки, Мет Сликер.

Како се види на сниммку који је објавио систем за транзит, Ивићева је зауставила аутобус, истрчала из њега и ухватила дијете. Онда га је унијела у аутобус.

„О мој Боже. О мој Боже. Тресем се", чује се на снимку како говори Ивићева, након што је сјела на мјесто возача заједно са бебом.

Једна путница у аутобусу скинула је зимску јакну и огрнула га око детета, које је било хладно на додир. Наиме, тог дана, 22. децембра, температуре су биле ледене, наводи систем за транзит у Милвокију.

На објављеном видео-снимку види се и да је дјевојчица убрзо заспала у наручју Ирене Ивић.


„Захвална сам што сам се нашла на правом мјесту у право вријеме“, рекла је Ивићева на свечаној церемонији, која је у четвртак одржана у њену част.

Полиција је саопштила да је 19-мјесечном дјетету било хладно, и да је било уплашено, али да није повријеђено.

Према наводима полиције, које је пренио систем за транзит, дијете је нестало након што је његова мајка, како се вјерује, имала кризу менталног здравља.

Портпарол система за транзит у Милвокију рекао је да је дијете на крају враћено оцу.

Како се наводи, ово је девети пут у протеклих неколико година да је један возач јавног превоза пронашао дијете које се изгубило или се води као нестало.

„Апсолутно обожавам дјецу. Некада сам била учитељица и имам своју дјецу, тако да сам јако срећна што сам могла да помогнем овој слаткој, недужној беби“, рекла је Ивићева.