latinica  ћирилица
11/01/2019 |  13:24 | Аутор: СРНА

Бањалука: Хуманитарни број за помоћ раду јавне кухиње Црвеног крста

Позивом на хуманитарни број 1413 грађани могу донирати једну КМ за помоћ у раду јавне кухиње бањалучког Црвеног крста, рекла је Срни секретар ове организације Жељкица Илић.
Јавна кухиња - Фото: РТРС
Јавна кухињаФото: РТРС

Илићева је навела да је свим корисницима у Центру за Социјални рад Бањалука урађена социјална карта и да само препоруком Центра могу постати корисници јавне кухиње.

Она је навела јавна кухиња има 440 корисника које одређује Центар за социјални рад, али да свакодневно од десет до петнаест људи долази и тражи оброк.

"Много је оних који у овим хладним данима долазе и траже оброке. Ми им обезбиједимо оброк, али не могу постати стални корисници док не остваре то право и добију картицу", рекла је Илићева.

Она је додала да се мјесечно за покривање трошкова, као и одржавање кихиње и опреме из градског буџета издваја 32.000 КМ.

"Град Бањалука у цјелости издваја та средства, која су последњих седам година на истом нивоу, док цијене свакодневно варирају. Помоћу донација и хуманитарних телефонских бројева успијевамо да додатно промјенимо и обогатимо јеловник", рекла је Илићева.

Она је додала да је хуманитарни број 1413 активан до краја јануара.