latinica  ћирилица
11/01/2019 |  14:03 ⇒ 14:06 | Аутор: СРНА

Бијељина: Аукција цртежа глуве и наглуве дјеце за помоћ другару Миши

У Бијељини је данас организована хуманитарна продајна изложба цртежа и слика које су израдила глува и наглува дјеца, те умјетничка дјела других аутора, ради прикупљања 2.600 КМ за куповину слушних апарата дјечаку Миши Перићу из Велике Обарске.
Бијељина - хуманитарна изложба - Фото: СРНА
Бијељина - хуманитарна изложбаФото: СРНА

Изложбу је организовала Коалиција организација лица са инвалидитетом "Колоси" из Бијељине, како би се одужили малом Миши који је њима прошле године помогао у снимању спота за кампању "Поносни за себе".

Технички секретар "Колоса" Милорад Јовић истакао је да мали Мишо живи у стању социјалне потребе.

"Водимо ову акцију од прошле године, а ово је финални дан гдје на аукцији нудимо цртеже и слике које су у протеклим годинама израдили глуви и наглуви малишани, који на тај начин учествују у помоћи свом другару", рекао је Јовић новинарима и додао да је увјерен да ће средства бити прикупљена и да ће сљедеће седмице слушни апарати за малог Мишу бити уручени у канцеларији "Колоса".

Јовић је рекао да је Мишо одличан ученик, сам слика, те су му слушни апарати потребни да би могао да настави здраво да се развија.

"Коалиција `Колоси` ради на остваривању права особа са инвалидитетом и жели кроз законе и правилнике, путем буџета локалне заједнице и ентитета, да помаже тим особама", навео је Јовић.

Он је појаснио да на тај начин заговарају да Влада Српске усвоји правилник за медицинска средства прилагођен УН конвенцији, према којој све особе са инвалидитетом имају право на бесплатна помагала.

Изложби су се одазвали привредници и представници политичких странака у Бијељини да би симболичним доприносом помогли прикупљање средстава за слушне апарате који су потребни Миши.