latinica  ћирилица
11/01/2019 |  15:26 ⇒ 15:39 | Аутор: СРНА

Ковач: Подршка учешћу Српске на сајамским манифестацијама

Министар трговине и туризма Републике Српске Драгица Ковач вјерује да ће и овогодишње представљање најзначајнијих туристичких потенцијала Српске у Тел Авиву бити успјешно, као и да ће бити прилика за унапређење сарадње између Српске и Израела.
Нада Јовановић, Арие Ливне и Драгица Ковач - Фото: СРНА
Нада Јовановић, Арие Ливне и Драгица КовачФото: СРНА

Ковачева је навела да ће ресорно министарство и убудуће подржавати учешће Српске на сајамским манифестацијама које су од интереса за боље позиционирање Републике Српске на свјетској туристичкој мапи, саопштено је из Министарства.

Она је на данашњем састанку у Бањалуци са директором Туристичке организације Републике Српске Надом Јовановић упозната о плану промоције туристичке понуде Српске на најзначајнијим међународним сајмовима туризма у овој години, као и о другим планираним промотивним активностима које ће Туристичка организација Српске реализовати у текућој години.

На састанку, којем су присуствовали и шеф Представништва Републике Српске у Израелу Арие Ливне и секретар у Министарству трговине и туризма Биљана Корићанац, разговарано је о учешћу Републике Српске на предстојећем међународном сајму туризма у Израелу, који је највећи сајам овог типа у источном Медитерану и на којем се сваке године представи више од 60 земаља.

Потврђено је да ће Представништво, као и претходних година, пружити неопходну подршку у организацији учешћа Републике Српске на сајму у Тел Авиву, како би туристичка понуда Српске била што успјешније представљена на израелском тржишту.