latinica  ћирилица
11/01/2019 |  18:11 ⇒ 18:17 | Аутор: СРНА

Нешић: Подршка СНСД-овом ставу да буде одгођена наредна сједница ПД ПС БиХ

Посланик ДНС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Ненад Нешић изјавио је Срни да његова странка подржава став Клуба СНСД-а у овом дому да наредну сједницу Представничког дома треба одгодити, "јер је у ситуацији, када нема јасно дефинисане већине, бесмислено бирати и стални састав комисија".
Ненад Нешић (фото: facebook.com/nenadnesic.dns) -
Ненад Нешић (фото: facebook.com/nenadnesic.dns)

Он је истакао да је прва сједница Комисије за избор Савјета министара показала да не постоји већина и да се дошло до пат позиције, након чега је та сједница и прекинута.

"Сматрамо да прво треба да буду испоштовани законски рокови, који су увелико прошли, да буде именован предсједавајући Савјета министара, да би Парламентарна скупштина и сви органи могли да наставе са радом у складу са законом и предвиђеним роковима", нагласио је Нешић.

Он очекује да ће овакав став да буде и Српског клуба у Представничком дому у којем је он замјеник предсједавајућег.

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Сташа Кошарац изјавио је раније данас Срни да СНСД сматра да не треба бирати сталне комисије Представничког дома БиХ без дефинисане структуре власти у заједничким институцијама која би потврдила именовање предсједавајућег, замјеника и министара у Савјету министара.