X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
11/01/2019 |  19:48 | Извор: СРНА

Успорен и отежан саобраћај преко планинских превоја

Због снијега и поледице, саобраћај је отежан и успорен на путевима Власеница-Хан Пијесак, преко превоја Хан Поглед, Гацко-Тјентиште, преко превоја Чемерно, те Сарајево-Рогатица, преко Романије, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Снијег - Фото: СРНА
СнијегФото: СРНА

Саобраћај је отежан и на путним правцима Трново-Фоча, преко превоја Рогој, Мркоњић Град-Млиништа, Карановац-Кнежево-Угар и Шипово-Ново Село.

Из АМС наводе да су екипе на терену и да чисте и посипају све критичне дионице.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз, а могуће је и обрушавање сњежних лавина, нарочито на путу Добро Поље-Брод на Дрини.

У нижим предјелима коловози су мјестимично мокри и клизави, а због ниске температуре, могућа је и поледица, посебно преко мостова, надвожњака и на прилазу тунелима.

У Федерацији БиХ угаженог снијега и леда на коловозу има на путевима Прилука-Гламоч-Млиниште, Коло-Томиславград-Шуица и на ширем подручју Босанског Грахова.

Из АМС упозоравају возаче који се крећу магистралним путем Шуица-Ливно, преко планинског превоја Борова Глава, на учестале изласке дивљих коња на коловоз.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од пола сата.