latinica  ћирилица
11/01/2019 |  20:45 | Аутор: СРНА

Градски одбор ПДП-а Зворник колективно приступио ДНС-у

Градски одбор Партије демократског прогреса Зворник одлучио је вечерас да колективно приступи у зворнички Демократски народни савез, рекао је досадашњи предсједник Градског одбора ПДП-а Зворник Дарко Пашалић.
Зворник: Градски одбор ПДП - Фото: СРНА
Зворник: Градски одбор ПДПФото: СРНА

Пашалић је навео да је око 95 одсто досадашњих чланова ПДП-а прешло у ДНС.

"Одлука о приступању ДНС-у није донесена преко ноћи, она је резултат низа разговора са врхом ДНС-а у којима је уочена велика одговорност, прије свега, према националним и интересима Републике Српске, као и према потребама народа", рекао је новинарима Пашалић.

Истичући да је резултат тих разговора одлука о интеграцији у ДНС, Пашалић је изразио задовољство што је управљачка структура ДНС-а показала велико интересовање за приступање ДНС-у досадашњих чланова ПДП-а.

"Увјерен сам да ћемо убудуће све своје планове и замисли моћи ефективно остварити у оквирима ДНС-а", рекао је Пашалић.

Предсједник Регионалног одбора ДНС-а Зворник Зоран Обреновић рекао је да је преласком зворничког ПДП-а у ДНС начињен први корак у оснаживању зворничког ДНС-а.

"Вјерујем, као шеф Повјереништва ДНС-а, да ћемо до краја фебруара формирати нови градски одбор ДНС-а који ће бити гарант по свом саставу и капацитету за добар резултат на сљедећим локалним изборима", рекао је Обреновић.

Члан Предсједништва ДНС-а Неђо Трнинић изразио је задовољство што је велики број функционера зворничког ДНС-а, као што су предсједник Регионалног одбора, Предсједник организације жена ДНС-а и одређени број чланова Градског одбора остали на линији политике ДНС-а.

"Задовољство је што је то препознао и Градски одбор ПДП-а и што је прешао у ДНС", рекао је Трнинић и истакао да ће се зворнички ДНС вратити на политичке стазе које му и припадају.

Он је нагласио да је Зворник увијек био један од ослонаца ДНС-а и да ће тако бити и убудуће.

Трнинић је навео да је након историјског успјеха ДНС-а на прошлим изборима дошло до неких турбуленција унутар ове политичке партије, односно у неким градским и општинским одборима, међу којима је и Зворник, али да ће се ДНС опоравити и постати још снажнија политичка партија.

Предсједник Регионалног одбора ДНС-а Сарајевско-романијске регије Ненад Нешић рекао је да је формиран иницијативни одбор ДНС-а који има задатак да у наредном периоду формира градски одбор ДНС-а Зворник.

"Присуствовали смо и преласку комплетног руководства, као и око 95 одсто чланова Градског одбора ПДП-а Зворник у ДНС, што показује да за ДНС и даље влада велико интересовање и да ова партија није ослабљена одласком неких њених чланова", рекао је Нешић.

Он је додао да су одласци појединих чланова из ДНС-а били ствар личног избора и да су они ставили своје личне интересе изнад општих интереса, што је био и основ због којег су напустили ДНС.

Нешић је рекао да у наредном периоду очекује да се ДНС у Зворнику стабилизује, да се одређени број одборника у Скупштини града врати у своју партију, као и да овој странци приступи одређени број одборника из других политичких партија, чиме ће зворнички ДНС постати значајан политички фактор у овом граду.