latinica  ћирилица
12/01/2019 |  13:47 ⇒ 15:43 | Аутор: СРНА

Кривична пријава против Ђукановића, Кнежевића, Стијеповића и Катнића

Лидери Демократског фронта најавили су данас да ће предати кривичне пријаве против власника "Атлас групе" Душка Кнежевића, бившег градоначелника Подгорице Славољуба Стијеповића, предсједника Демократске партије социјалиста Мила Ђукановића и специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића.
Тренутак кад Стијеповић узима новац од Кнежевића - Фото: Screenshot/YouTube
Тренутак кад Стијеповић узима новац од КнежевићаФото: Screenshot/YouTube

Поводом објаве снимка на којем се види како Стијеповић од Кнежевића прима 100.000 евра, лидер ДФ-а и предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић рекао је на конференцији за новинаре да ће тражити од Врховног државног тужиоца Ивице Станковића да преузме потребне радње.

"У понедјељак ћемо понудити колегама из опозиције да заједно потпишемо кривичне пријаве и докажемо да радимо заједно", нагласио је Мандић.

Једна од лидера ДФ-а и предсједник Демократске народне партије Милан Кнежевић рекао је да је специјални државни тужилац, након разговора са "шефом", одустао од обрачуна, односно да примијени закон над тадашњим градоначелником Подгорице Славољубом Стијеповићем.

"Главни специјални тужилац је цијелу причу о прању новца покушао да подметне ДФ-у, а јучерашњи снимак је потврдио тврдње ДФ-а да је Катнић ову информацију прећутао и намјерно сакрио од јавности", рекао је Кнежевић.

Он је позвао Станковића да ухапси Ђукановића и Душка Кнежевића.

Лидер ДФ-а и предсједник Покрета за промјене Небојша Медојевић рекао је да су Кнежевићу говорили "да призна" да је од њега добио новац и да је тај новац дошао из ДФ-а.

"Можете ли да замислите шта је Катнић све радио да би намјестио кривично дјело ДФ-у. Због оваквих монтажа и грубих злоупотреба овлашћења невини људи су лежали у затвору само због тога што је врх ДПС-а одвезао са ланца човјека који је у тешком психичком стању стављен у фунцију да напада и прогони ДФ-а", рекао је Медојевић.

Он истиче да је ово тек први снимак, који ће Кнежевић "сада када су га издали, објавити у наредним данима".

"Нашом понудом да заједнички предамо кривичну пријаву жељели смо да докажемо да можемо заједно, да је опозиција спремна да сарађује. Основно правило мафије је да сви морају да буду лојални дону, а он чува све своје чланове. Очигледно ово више не важи - дон пушта низ воду свог сарадника и испливавају снимци", рекао је Медојевић.

Подгоричка "Побједа" пише да је за предсједником "Атлас групе" Душком Кнежевићем расписана национална потерница, јер је недоступан Специјалном државном тужилаштву.

Кнежевић, чије послове истражује Специјално тужилаштво за организовани криминал због финансијских малверзација, укључујући и прање више од пола милијарде евра преко Атлас банке, јавно је оптужио Ђукановића за покушај преузимања његових послова и имовине.