latinica  ћирилица
12/01/2019 |  14:25 | Аутор: СРНА

У недјељу мјестимично слабе падавине на истоку

У Републици Српској и Федерацији БиХ у недјељу се очекује промјењиво облачно вријеме са мјестимично слабим падавинама на истоку.
Небо - Фото: РТРС
НебоФото: РТРС

Ујутро ће преовладавати претежно облачно, суво и хладно вријеме, а током дана промјенљиво облачно са мјестимично слабим мјешовитим падавинама у источним предјелима. Јаче наоблачење очекује се током вечери у свим крајевима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха од минус шест до један степен, на планинама и у вишим предјелима око минус 10, а највиша дневна ваздуха од један од шест, у вишим предјелима испод нуле.

Дуваће слаб до умјерен јужни и југозападни вјетар, а током дана биће појачан у нижим предјелима.

Слично вријеме, са слабим падавинама и нижом температуром ваздуха, метеоролози су најавили и за наредне дане.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас у већини крајева преовладава претежно облачно вријеме, док је у Херцеговини претежно сунчано.

Најнижа температура ваздуха од минус 11 степени измјерена је данас у 13.00 часова на Бјелашници.

На Хан Пијеску, на Сокоцу, у Мркоњић Граду и на Иван Седлу било је минус шест, на Чемерну и у Шипову минус пет, у Сребреници, Сарајеву и Бугојну минус три, у Добоју, Гацку и Тузли минус два, у Зворнику, на Мраковици и у Ливну минус један, у Вишеграду, Крупи на Уни, Невесињу, Рудом, Српцу и Градачцу нула степени.

У Бањалуци, Бијељини, Приједору, Фочи и Новом Граду у 13.00 часова био је један степен изнад нуле, у Брчком, Бихаћу и Санском Мосту два, у Билећи четири, у Требињу шест, у Грудама, Мостару и Широком Бријегу седам и у Неуму осам степени Целзијусових.