latinica  ћирилица
14/01/2019 |  19:05 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Кустендорф- Дилон са младим филмским ствараоцима

Четврти дан филмског и музичког фестивала Кустендорф обиљежила је мастер радионица коју је одржао славни холивудски глумац Мет Дилон.

Дилон је студентима и младим умјетницима говорио о својим глумачким искуствима. Тренутно припрема и документрни филм о кубанској музици, јер га, каже, музика фасцинира.

Упркос згуснутом распореду, Мет Дилон нашао је времена за Кустендорф. Као и свим својим гостима, добордошлицу му је пожелио Емир Кустурица по старом српском обичају уз хљеб, со и ракију.

Славни холивудки глумац је учесницима раионице говорио о својим филмским почецима, присјетивши се да је почео да глуми са 14 година. Каже да је одушевљен је атмосфером и фестивалом.

- За мене је Кустурица један од најталентованијих редитеља и волим Емира. Заиста ми је драго што сам дошао. Ово је на неки начин лични филмски фестивал и заиста је ово дивно искуство, јер раније нисам био овдје - рекао је Дилон.

На Кустендорфу је још једна холивудска глумица, Стана Катић која је и предсједница жирија. Филмови су, каже, одлични и жири неће имати лак задатак да одабере најбоље.

- Утисак је да је ово мјесто гдје доминира кулура, умјетност и филм. Ово је мјесто гдје се окупљају креативни људи и размјењују искуства. Није толико наглашена прича о бизнису и зато и немамо црвени тепих и билборде. Узбудљиво је. Сви ти филмови су одлични, имајући у виду да су то студенстски филмови - рекла је Стана Катић.

У Мећавник је данас стигао и италијански глумац Марчело Фонте који је на посљедњем Канском фестивалу добио награду за најбољег глумца.

Кустендорф се затвара 16. јануара, када ће између двадесетјеног остварења бити изабрани и награђени најбољи.