latinica  ћирилица
15/01/2019 |  10:30 | Аутор: СРНА

Одржан Српски новогодишњи концерт у Бечу

Српско просвјетно и културно друштво "Просвјета" у Бечу организовало је Српски новогодишњи концерт у главном граду Аустрије, којем су присуствовали представници дипломатског кора БиХ, Србије, Бугарске, као и свештенство бечких православних храмова.
Беч - Српски новогодишњи концерт - етно-група "Бистрик" - Фото: СРНА
Беч - Српски новогодишњи концерт - етно-група "Бистрик"Фото: СРНА

Осми пут заредом, бечка "Просвјета" организовала је 13. јануара Српски новогодишњи концерт у Бечу на којем су учествовали Биљана Крстић и етно-група "Бистрик", а посебни музички гост на концерту био је бечки и нишки басиста Ненад Василић, док је концерт отворио Мали хор "Просвјете" предвођен Вером Симић.

Изасланик епископа аустријско-швајцарског Андреја старјешина Саборног храма Светог Саве отац Филип Милуновић пренио је присутнима поздраве и поруку Његовог преосвештенства, а програм су водили чланови "Просвјете" Весна Шпирић и Никола Прерад.

Предсједник "Просвјете" Срђан Мијалковић изразио је задовољство што ова традиционална манифестација заузима све важније мјесто у културној понуди Беча.

Он је оцијенио да Српски новогодишњи концерт у Бечу свакако представља јединствен и успјешан начин да се бројна српска заједница у овој европској метрополи позитивно промовише и покаже своје културне вриједности. "Видимо да, поучени нашим примјером и други почињу да чешће славе православну Нову годину, што нас све веома радује", закључио је Мијалковић.

Он је захвалио свима који су помогли да концерт буде успјешан, посебно компанији "М:тел" у Аустрији, те похвалио млади тим "Просвјете" за добру организацију.

Велика сала у "Кући сусрета" у 15. бечком округу била је испуњена до посљедњег мјеста, саопштено је из СПКД "Просвјета" у Бечу.