latinica  ћирилица
15/01/2019 |  11:12 | Аутор: СРНА

Повријеђена дјевојка и даље на апаратима за дисање

Седамнаестогодишња дјевојка, чији су иницијали Н.Ј, која је повријеђена у саобраћајној несрећи у Маховљанима код Лакташа, и даље је прикључена на апарате за дисање, саопштено је из Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске.
Универзитетски-клинички центар Републике Српске -
Универзитетски-клинички центар Републике Српске

Дежурни љекар на Клиници за анестезију и интензивно лијечење УКЦ-а Бојан Томанић каже да је пацијенткиња примљена у тешком општем стању и да су све даље прогнозе у вези са њеним здравственим стањем крајње неизвјесне и преурањене.

Пацијенткиња је довезена у Ургентни центар УКЦ-а јуче у 3.10 часова санитетским возилом Службе хитне помоћи Дома здравља Лакташи, а након дијагностичке обраде, хоспитализована је у Клиници за анестезију и интензивно лијечење.

Из УКЦ-а наводе да је здравствено стање пацијента чији су иницијали С.К./22/, који је довезен истим санитетским возилом, тренутно стабилно и он остаје на даљем лијечењу и праћењу у овој здравственој установи.

Пацијент је, након дијагностичке обраде, хоспитализован у Служби за торакалну хирургију УКЦ-а.

Начелник Службе за торакалну хирургију Марко Кантар каже да је овај пацијент задобио повреде главе и грудног коша, његово здравствено стање тренутно је стабилно и он остаје на лијечењу и праћењу у УКЦ.

Три лица су погинула, а три повријеђена у двије саобраћајне несреће које су се јуче рано ујутро догодиле на подручју општине Лакташи.

У саобраћајној несрећи у мјесту Маховљани, када је аутомобил "голф пет" склизнуо са коловоза, погинули су Бојан Вуковић /22/ из Александровца и малољетно лице чији су иницијали А.К.

У мјесту Јакуповци, када је "пежо 206" склизнуо са коловоза, погинуо је Марко Стојановић Ивекић /23/.

У овим саобраћајним несрећама повријеђена су три лица, од којих су два хоспитализована у УКЦ-у, а једно је након указане љекарске помоћи, отпуштено кући.