latinica  ћирилица
15/01/2019 |  12:07 | Аутор: СРНА

Идентификовано лице које је оштетило електромрежу

Полиција из Добоја одузела је на подручју овог града већу количину оружја и експлозивних материја и идентификовала лице чији су иницијали В.Ђ. /19/ које је претходно ватреним оружјем нанијело оштећења на електромрежи, усљед чега је дошло до обуставе жељезничког саобраћаја на релацији Маглај-Добој.
Полиција Републике Српске - Фото: СРНА
Полиција Републике СрпскеФото: СРНА

Из добојске Полицијске управе данас је саопштено да је лице В.Ђ. са подручја овог града идентификовано јуче када је и непосредно иза поноћи починило наведено кривично дјело.

Претресом стана и других просторија у власништву лица чији су иницијали Љ.Ђ, а које користи В.Ђ, пронађен је и одузет пушкомитраљез са три оквира за муницију, 140 комада различите муниције и оквири за аутоматску пушку без муниције.

Полиција је утврдила да је В.Ђ. у недјељу, 13. јануара, од лица са подручја Добоја чији су иницијали М.С. узело аутоматску пушку, те да ју је вратило другог дана у подневним часовима.

Код М.С. је пронађена и одузета аутоматска пушка, као и три оквира за муницију, а у једном оквиру налазило се девет комада муниције.

Истог дана је на подручју Добоја, претресом стана и других просторија које користи лице чији су иницијали такође М.С, одузета једна аутоматска пушка, преправљена пушка "шпагин", ручни бацач ракета, као и 1.689 комада различите пушчане муниције, по три тромблонска метка и ручне бомбе, те четири комада тротилског експлозива.

Окружном јавном тужилаштву Добој ће након комплетирања и документовања предмета против В.Ђ. бити достављен извјештај за извршено кривично дјело оштећење или уништење јавних уређаја и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Против лица М.С, Љ.Ђ. и М.С. биће достављен извјештај за извршено кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.