latinica  ћирилица
15/01/2019 |  12:19 ⇒ 16/01/2019 | 08:17 | Аутор: РТРС

Божићни пријем - Додик поручио: Српску чекају бољи дани (ФОТО)

У сједишту Републике Српске у Источном Сарајеву одржан је Божићни пријем који је организовао предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Поздрављајући присутне, предсједавајући Предсједништва БиХ, Милорад Додик, истакао је да је на крају светковина посвећених Новој години, Дану Републике Српске и Божићу, имао потребу да организује овај пријем којим показује приврженост окупљању, миру и добрим односима међу људима.

Божићни пријем (Фото: РТРС)

Нагласио је да је важна порука данашњег пријема да се у БиХ сачува стабилност и мир.

"Сматрам својом обавезом да уприличим овакав пријем. Република Српска је недавно прославила Дан Републике и нико не треба да сумња да ћемо га и даље славити", нагласио је Додик.

Додао је да су нетачне приче да је то неуставан датум.

Божићни пријем (Фото: РТРС)

"Жао ми је што се око тога дигла велика галама, али то није добро за односе у БиХ. Сматрамо да је у свим цивилизованим земљама свијета веома важно поштовање највиших правних докумената, као што је код нас Устав БиХ", поручио је Додик.

Он је нагласио и да је кључно питање за функционисање БиХ одлазак високог представника.

Божћни пријем (Фото: РТРС)

"Нећу опструисати рад Предсједништва БиХ, иако га неки опструишу, што се види у вези с питањем именовања предсједавајућег Савјета министара", рекао је Додик и додао да су опструкције везане за условљавања, која за БиХ никада нису била добра.

Поручио је да је његова примарна обавеза да штити интересе српског народа и додао да је увјерен да Републику Српску чекају бољи дани.

Делегација Српске (Фото: РТРС)

Митрополит дабробосански Хризостом, уз божићне честитке, захвалио је Додику као добром домаћину на чињеници да је први пут уприличен божићни пријем у Источном Сарајеву.

Митрополит Хризостом (Фото: Siniša Pašalić/RAS Srbija)

"Вашим избором за члана Предсједништва БиХ и Ваш активизам позитивно су се одразили на српски народ на овом подручју", додао је митрополит.

Он је замолио Додика да његов мандат српског члана Предсједништва БиХ буде на опште задовољство српског народа, а нарочито на општи напредак и побољшање живота на овим просторима.

Обраћајући се предсједавајућем Предсједништва БиХ и бројним званицама на пријему, митрополит Хризостом је истакао да је примарни задатак Источно Сарајево, Сарајевско-романијску регију, Подриње и Херцеговину повезати новим и савременим путевима и комуникацијама.

Он је Додику пожелио срећну и успјешну 2019. годину, у којој ће, као и до сада, радити на опште добро и задовољство српског, али и свих других народа на овим просторима.

Божићном пријему присуствовали су предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Владе Радован Вишковић, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и остале многобројне званице.

Божићни пријем (Фото: РТРС)

Повезане вијести:

Додик: Покушаћу обезбиједити што бољи аранжман о испоруци гаса

Додик: Српска посвећена спровођењу изборних резултата

СДА изиграла начелни договор

Додик: БиХ нема времена да стоји и ја то нећу чинити