latinica  ћирилица
15/01/2019 |  13:46 ⇒ 16/01/2019 | 08:34 | Аутор: СРНА

Полиција доставила извјештај против Станивуковића, Драгичевића и Дабића

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука доставили су извјештај Републичком јавном тужилаштву против три лица због сумње да су починила кривично дјело позивање на насилну промјену уставног уређења Републике Српске, саопштено је из Полицијске управе.
Полицијска управа Бањалука - Фото: РТРС
Полицијска управа БањалукаФото: РТРС

Из Полицијске управе наводе да је достављен извјештај против лица чији су иницијали Д.С, Д.Д. и Ж.Д.

Срна незванично сазнаје да је извјештај поднесен против посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Драшка Станивуковића, оца страдалог Давида Драгичевића из Бањалуке Давора Драгичевића и члана групе "Правда за Давида" Жељка Дабића.

Извор близак истрази рекао је Срни да постоји сумња да су пријављени починили кривично дјело 28. децембра када су организовали састанак у Станивуковићевој кући, те два дана касније за вријеме протестног скупа групе "Правда за Давида" на Тргу Крајине у Бањалуци.

"Састанку су присуствовали и Станивуковићеви активисти и чланови групе "Правда за Давида". На састанку је планирано како да буде искоришћен скуп, који је био одобрен за 30. децембар на Тргу Крајине у Бањалуци, за подстицање окупљених на рушење уставног уређења и свргавање власти Српске", рекао је извор Срне.

Према његовим ријечима, план је био да то буде учињено насилним заузимањем зграде РТРС-а, а да потом Станивуковић испостави захтјев за смјену министра унутрашњих послова и других представника власти Републике Српске.

"На састанку је испланирано да блокада институција траје све док не буду испуњени поменути захтјеви", рекао је извор Срне.