latinica  ћирилица
15/01/2019 |  14:49 ⇒ 21:10 | Аутор: РТРС

Вукајловић: Станивуковић признао да је злоупотријебио трагедију породице Драгичевић

Својим посљедњим иступима у сарајевским медијима, посланик ПДП-а Драшко Станивуковић, признао је да је злоупотријебио трагедију породице Драгичевић у политичке сврхе и да је његов основни циљ ширење таласа протеста у Бањалуци и региону, изјавио је данас Стојан Вукајловић одборник СНСД-а у Скупштини града Бањалука.
Стојан Вукајловић - Фото: Глас Српске
Стојан ВукајловићФото: Глас Српске

Поводом Станивуковићевих изјава федералној агенција "Патрија" којим је изразио очекивање да ће се, послије Бањалуке и Београда, талас протеста преселити и у друге градове региона, са циљем промјене власти, Вукајловић тврди да ове изјаве недвосмислено указују на политичку злоупотребу случаја "Драгичевић".

"Након што је 30. децембра лично предводио протесте, који су довели до прекида новогодишњих концерата, чиме је свом граду нанио милионску штету, Станивуковић сада отворено признаје да циљ протеста није имао апсолутно никакве везе са страдањем младог Давида Драгичевића него да заправо жели да се протести шире, са циљем промјена власти. Овдје је више него јасно да политиканти, попут њега, желе да ову трагедију искористе за потпуно друге циљеве, вођени неразумним политичким амбицијама", истиче Вукајловић.

Вукајловић је подсјетио Станивуковића да би циљ протеста и групе "Правда за Давида" ваљда требао бити расвјетљавање случаја "Драгичевић", а не ширење протеста, које призива.

"Ако је циљ заправо ширење протеста у региону, зашто је онда Бањалука полигон за такве пројекте, и у којим је то политичким кухињама донесена одлука да управо из Бањалука крене регионална револуција", упитао је Вукајловић.

Он је указао и да је Станивуковић недавно изјавио како се "бори за исте вриједности" са хрватским политичарем Иваном Пернаром и упитао га да ли повући ту изјаву након што је Пернар ових дана изјавио да "у БиХ треба распустити ентитете и увести јединствену државу".