latinica  ћирилица
15/01/2019 |  18:16 ⇒ 20:24 | Аутор: РТРС

Сребреница: Стање редовно, сви путеви проходни

Сви регионални путни правци на подручју општине Сребреница су проходни, док је саобраћај на локалним правцима отежан, јер снијег непрестано пада, већ неколико дана. О ситуацији на терену разговарали су и представници локалне власти и Цивилне заштите Републике Српске.

Стање је редовно и када је ријеч о снабдијевању водом и струјом - комунално предузеће Полет очистило је путне правце према Луци и Крушев Долу.

- Све је очишћено, има сада и мобилне телефоније - поручује Бего Бектић, начелник Одјељења за друштвене дјелатности Сребренице.

У надлежном одјељењу направљен је распоред приоритета, а ангажоване су све расположиве екипе.

- Стање је уредно, али из извјештаја федералне управе видјели смо да постоји неки проблем - наглашава Дарко Љубоја, замјеник директора Управе цивилне заштите Републике Српске.

Из локалне самоуправе су истакли да су писања појединих медија из Федерације БиХ да је у Сребреници ситуација ванредна, нетачна и злонамјерна.

- Писања у медијима нису на мјесту. Увјерили сте се сви на лицу мјеста да и поред великог снијега све функционише у најбољем реду - поручује Владан Миловановић, шеф кабинета начелника општине Сребреница.

Направити проблем и када га нема, то је већ одавно уходани сценарио када су у питању појединци из Сребренице који по мишљење иду у Сарајево, истиче Бектић.

- Становници су већ одавно навикнути да се о Сребреници само лоше ствари шаљу - каже он.

Општина Сребреница са 500 квадратних километара површине спада у веће општине у Републици Српској. Становници планинских села често су суочени са сметовима зато на вријеме планирају залихе.