latinica  ћирилица
15/01/2019 |  18:33 ⇒ 20:19 | Аутор: РТРС

Челинац- Стјепановићи ће на прољеће уселити у нову кућу

Миљана Стјепановић, самохрана мајка четворо дјеце, из села Бабићи код Челинца, живи у старој оронулој кући која само што се није урушила.

Захваљујући комшијама, пријатељима и добрим људима, почела је изградња нове куће, у коју би на прољеће требало да уселе.

Након смрти супруга, породица живи само од минималне социјалне помоћи која не може да подмири ни најосновније потребе за живот. Живот у трошној кући голих зидова, постао је скоро немогућ доласком зиме, док је здравље дјеце угрожено због хладноће. Све ово било је повод мјештанима да се удруже и организују хуманитарну акцију како би прикупили новац за градњу куће, што је овој породици вратило наду у боље сутра. Изградњом новог дома испуниће се и неке од њихових вишегодишњих жеља.

Захваљујући људима добре воље, породица Стјепановић у нови дом требало би да усели на прољеће. Свако од малишана, каже, Слободан Џомбић предсједник МЗ Бабићи, имаће услове за живот достојне човјека.

Овој акцији придружио се и познати привредник из Мркоњић Града Младен Милановић, који је одлучио да заврши посао који су мјештани започели.

Иницијатор акције Милан Ћурлић каже да је Милановић рекао је да ће преузети на себе да заврши радове на уређењу куће како би дјеца имала нормалне услове за живот.

Сви који желе да помогну да Миљана Стјепановић и њена малољетна дјеца, што прије уселе у нову кућу, могу то да у раде уплатом новца у Уни-Кредит банци Бањалука.