latinica  ћирилица
15/01/2019 |  19:36 ⇒ 19:38 | Аутор: РТРС

Србија послије преокрета боља од Кореје

Рукометна репрезентација Србије остварила је прву побједу на Свјетском првенству у Њемачкој, пошто је послије преокрета савладала Кореју (31:29).
Србија - Кореја - Фото: Getty Images
Србија - КорејаФото: Getty Images

Овим тријумфом изабраници тренера Ненада Перуничића послије четири кола имају једну побједу, један реми и два пораза, и још увијек имају шансе за пролазак у други круг. Истина, минималне, јер треба да побједе домаћина Њемачку, али и да Бразил поклекне од Кореје, односно Русија против Француске.

И овај меч показао је два лица "орлова" који су много гријешили током првих 30 минута игре, па су упорни корејанци на одмор отишли са изненађујућих +2 (16:14), а додатан терет Србији био је и црвени картон Драшка Ненадића, који је чини се преоштро послан директно у свлачионицу након једног оштрог старта.

У наставку меча Србија је јурила предност, и тек у финишу ломи отпор Кореје, када прво поравнава на 24:24, а врло брзо прелази и у водство, које је у једном тренутку било и +4 (30:26).

Сјајан је био Вукашин Воркапић, који је само за 24 минута игре имао 100 одстотан учинак седам погодака из седам покушаја, док је Немања Илић уписао пет погодака.

Раније у овој групи Бразил је савладао Русију (25:23), док велики дерби за прво мјесто играју Њемачка и Француска.