latinica  ћирилица
16/01/2019 |  08:07 | Аутор: РТРС

Претежно сунчано, температура до 12 степени

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно сунчано вријеме, уз малу облачност и највишу дневну температуру до 12 степени Целзијусових.
Зима - Фото: РТРС
ЗимаФото: РТРС

Након умјерено облачног јутра са маглом или сумаглицом по појединим ријечним долинама и котлинама, током дана биће претежно сунчано и топлије, посебно на западу и сјеверу.

На истоку се очекује свјежије, а у планинама на истоку хладно вријеме, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће јужни и југозападни вјетар, у појачању послије подне, посебно у планинама на југозападу и западу.

Дневна температура биће од два до осам, на сјеверозападу до 12 степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

У већем дијелу земље јутрос је умјерено до претежно облачно и хладно вријеме, а у Херцеговини ведро.

Јутрос у 7.00 часова најнижа температура забиљежена је на Сокоцу минус 18, а највиша у Бихаћу девет степени Целзијусових.

У Гацком је минус 16, Билећа минус 14, Ливно минус 12, Рудо минус 11, Чемерно и Вишеград минус 10, Хан Пијеску, Сарајеву и Зеници је минус девет, на Бјелашници минус осам, Мркоњић Град и Тузла минус шест, Добој минус пет, Приједор и Требиње минус четири, Мостар минус три, Бањалука, Градишка и Зворник минус два, Србац нула, Неум један, Дринић два, Рибник три, Бијељина три и Брчко четири степена Целзијусова.

Снијега јутрос највише има на Хан Пијеску 95 центиметара, Чемерну 47, Сокоцу 30, Билећи и Гацку 22, Вишеграду 16, Мркоњић Граду 13, Дринићу осам, Добоју три и Зворнику и Рибнику два центиметра.