latinica  ћирилица
16/01/2019 |  14:30 | Аутор: СРНА

Митрополит Хризостом: Крајње је вријеме за суочавање са објективном стварношћу

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом позвао је данас све одговорне у БиХ на заједнички рад на промјени ситуације у земљи, поручивши да је крајње вријеме за суочавање са објективном стварношћу, а посебно демографском.
Mитрополит дабробосански господин Хризостом - Фото: РТРС
Mитрополит дабробосански господин ХризостомФото: РТРС

"Бићемо веома разочарани и обесхрабрени ако ове ријечи не добију конкретну реакцију и одјек од друштвено одговорних структура", рекао је митрополит Хризостом на божићно-новогодишњем пријему у палати Митрополије у Сарајеву.

Митрополит дабробосански истакао је да је крајње вријеме за суочавање са објективном стварношћу, а посебно демографском.

"Све су то посљедице неадекватних и нездравих односа власти према својим грађанима и народима", рекао је владика Хризостом.

Митрополит дабробосански апеловао је да се прошлост остави историји и да се људи окрену садашњости и будућности.

"Посебно апелујем да се не издвајају појединци и групе од њихових народних и духовних идентитета, што је била највећа грешка у нашој недавној прошлости коју смо скупо платили", рекао је митрополит Хризостом.

Он је поручио да у овом тренутку духовне радости треба започети нешто ново, а то је створити мир и добру вољу међу људима.

"Позивамо да сви узајемно и са свим нашим разликама радимо на овом узвишеном и божанском пројекту", рекао је Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом.

Он је закључио да нема значајнијег и напреднијег пројекта у БиХ од пројекта мира и добре воље јер ће само мир и добра воља промијенити не баш свијетлу слику тешке и мучне ситуације, а вјерске заједнице стављају се у службу тог пројекта.

Божићно-новогодишњем пријему присуствовали су представници власти Републике Српске, БиХ, локалних заједница из Српске, других вјерских заједница, дипломатског кора и јавни радници из области културе.