latinica  ћирилица
16/01/2019 |  14:41 ⇒ 15:23 | Аутор: СРНА

Из Посушја и Широког Бријега 100.000 тона боксита за Алумину

Представници зворничке компаније Aлумина и рудника боксита из Посушја и Широког Бријега потписали су данас уговор о пословној сарадњи према ком би ова два рудника у овој години требало да испоруче 100.000 тона бокситa за потребе Алумине.
Алумина - Фото: РТРС
АлуминаФото: РТРС

Према овом уговору, рудник из Посушја требало би да испоручи 60.000 тона, а рудник из Широког Бријега 40.000 тона боксита.

У компанији Алумина сматрају да је сарадња са овим рудницима веома важна јер се тако обезбјеђује потребна количина руде за редован рад ове фабрике.

Директор развоја и контроле квалитета у Алумини Зоран Обреновић рекао је након састанка да су рудници боксита из Посушја и Широког Бријега дугогодишњи партнери, са тенденцијом да сарадња буде још више развијена.

"Компанија Алумина већ дужи период сарађује са рудницима боксита из Посушја и Широког Бријега, гдје су изузетно квалитетна лежишта те руде, што је веома битно са економског аспекта за пословање наше фабрике", навео је Обреновић.

Он је додао да ће за испуњење овогодишњег плана производње у Алумини бити потребно више од 1,1 милион тона боксита.

Директори рудника боксита из Посушја и Широког Бријега Петар Петрић и Станко Љубић рекли су да је Алумина њихов стратешки партнер којем руду испоручују дужи низ година и да су задовољни сарадњом.

Испорука боксита из Посушја и Широког Бријега биће настављена сутра и одвијаће се по динамици потписаног уговора.