latinica  ћирилица
16/01/2019 |  15:52 ⇒ 18:18 | Аутор: СРНА

ЕЈОФ 2019: Споразум о сарадњи са Цивилном заштитом

Директор Управе Цивилне заштите Републике Српске Миле Међед и директор зимског Европског олимпијског фестивала младих ЕЈОФ 2019, Сенахид Годињак, данас су у Источном Сарајеву потписали уговор о стручно-пословној сарадњи и партнерству.

Међед је истакао да ће Републичка управа цивилне заштите у овом пројекту учествовати у пуном капацитету са техником, опремом и људством.

- Биће и возила хитне помоћи са медицинским особљем, теренска возила деминера са одговарајућом опремом која ће омогућити да се у сваком тренутку дође до сваког дијела борилишта, рашчићавање снијега и слично - истакао је Међед.

Међед је напоменуо да на Јахорини већ постоји тим који је члан специјализованог тима Републичке управе Горске службе спасавања и додао да ће други тим бити присутан и у приправности.

Он је изразио задовољство што Цивилна заштита учествује у овом пројекту који је значајан и за Републику Српску и за БиХ.

Годињак је изјавио да је потписивањем овог споразума са Републичком управом цивилне заштите озваничена и сарадња на пројекту ЕЈОФ 2019 нагласивши да је веома важно да таква институција са свим својим капацитетима и ресурсима исказала намјеру да буде дио пројекта.

- Са капацитетима који су цивилној заштити доступни, а у складу са нашим потребама важно је да на свим борилиштима обезбиједимо, прије свега, несметано одвијање спортских догађаја и додатно појачамо безбједност свих актера фестивала, не само акредитованих учесника него и посјетилаца - истакао је Годињак.

Он је додао да су сада спремнији за евентуалне непредвиђене ситуације које се могу појавити у оваквим зимским условима на борилиштима.