latinica  ћирилица
16/01/2019 |  16:31 | Аутор: СРНА

Делимустафић на слободи уз кауцију од милион КМ

Судско вијеће Кантоналног суда у Сарајеву донијело је данас рјешење да Алија Делимустафић, који је оптужен за кривична дјела у вези са продајом некретнина, буде пуштен на слободу уз кауцију од милион КМ.

Позивајући се на Кантонални суд, портал Кликс наводи да донесено рјешење мора постати правоснажно, а датум када би се то могло догодити још није познат.

Суд је данас одредио и мјере забране у случају да се Делимустафић нађе на слободи, према којим му је забрањено напуштање мјеста пребивалишта, односно адресе становања, а он је морао да обећа суду да ће поштивати мјере забране.

Главни претрес у предмету у којем су Делимустафић, 37 лица и осам фирми оптужени за организовани криминал, злоупотребу положаја или овлашћења, повреду закона од судије, прање новца, фалсификовање исправе, превару те помоћ починиоцу након извршеног кривичног дјела, још никада није почео.

Делимустафић је оптужен да је од 2009. до 2016. године организовао криминалну групу која је, између осталог, незаконито књижила и препродавала некретнине углавном умрлих лица на подручју Кантона Сарајево.

У оптужници се наводи да су у судским поступцима које је водила судија Лејла Фазлагић Пашић некретнине с умрлих књижили на чланове организације и родбину, а потом су их склапањем уговора продавали трећим лицима.

Према оптужници, чињењем ових кривичних дјела Делимустафићева група стекла је противправну имовинску корист већу од 10 милиона КМ.